Umani geeft boost aan business van 10 miljoen
 Terug

Verpleegkundigen, bouwvakkers, leerkrachten of CFO's: ze kiezen alsmaar vaker voor een statuut als freelance medewerker die door een hr-partner wordt uitgestuurd en administratief ontzorgd. De vrijheid om zelf hun uurrooster, werkgever en (deels ook) verloning te bepalen, zijn de voornaamste redenen om voor 'project sourcing' te kiezen. Hr-dienstengroep Umani uit Hasselt wil inspelen op deze trend en gaat de overgenomen tak voor project sourcing een extra boost geven. "Deze vorm van tewerkstelling wordt een vaste waarde tussen andere systemen als uitzendarbeid en vaste contracten", zeggen Nikki Adriaensen en Joël Stockmans van Umani Projects.


Vorig jaar nam de Limburgse Umani Group in de Kempen de collega's van Runtime Group over. Daarbij zat ook een belangrijke afdeling Runtime Projects. "We zijn vlak voor het uitbreken van de coronacrisis gestart met 'project sourcing' vertelt Nikki Adriaensen, die de businessunit leidt. "We hebben ons daarbij toegespitst op professionals uit de zorgsector, zoals verpleegkundigen en zorgkundigen. Meestal om ad hoc de acute noden in zorginstellingen op te vangen. Een groot succes, want bijna 1.000 mensen hebben intussen voor ons gekozen als partner om freelance aan de slag te gaan. Daarbij kiezen ze zelf hun shiften, werkgever en duur van de opdrachten. Wij zorgen voor de volledige administratie en planning. Het beste van 2 werelden dus."

Deze business is intussen goed voor een omzet van zo'n 10 miljoen euro. "Omdat we merken dat deze formule een enorm groeipotentieel heeft, zowel in de zorg als in andere sectoren, gaan we een versnelling doorvoeren", zegt Joël Stockmans, CEO van Umani Group. "De naam van de afdeling wordt Umani Projects en de focus wordt uitgebreid naar andere sectoren. Want ook in finance, hr, officemanagement of technologie neemt de belangstelling van de projectmedewerkers sterk toe. We gaan dus volop differentiëren en met de nodige mankracht deze tak meer vleugels geven. Daarbij focussen we zowel op de uitbreiding van de ondersteuning van de medewerkers, bijvoorbeeld met hun persoonlijke planning, statuut, facturatie, pensioenopbouw, enzovoort, als met het aanleveren van het juiste talent bij de eindklanten. Dankzij de project sourcing hebben we een extra mogelijkheid om perfect in te spelen op de actuele personeelsbehoeften van onze klanten. In functie van hun concrete noden zullen we uitzendmedewerkers, freelancers, vaste mensen of nog andere profielen bij hen inzetten. Maatwerk dus."

Umani Projects wordt zo de vierde tak binnen de groep naast Flexer (uitzendkantoor), Blink (dienstencheques) en Umani Agency (makelaardij). "Daarmee zijn we flink gewapend om onze zeer ambitieuze doelstellingen te halen", stelt Stockmans. "We kijken vol verwachting naar Nikki en haar team. Zij gaan ongetwijfeld op korte termijn kunnen verdubbelen, en met de kruisbestuiving die zij binnen onze groep teweegbrengen, trekt dat ook de andere businessunits mee. Ja: we zijn hier héél blij mee."

Lees het volledige artikel